OCTAVIA 2 Tour - światła do jazdy dziennej włączenie/wyłącze
Witam. Mam pytanie do fachowców. Światła do jazdy dziennej włączają się automatycznie po przekręceniu kluczyka gasną po jego wyłączeniu. Wszystko to się dzieje obojętnie czy wyłącznik jest w pozycji "zero" czy w pozycji "światła mijania".
Chciałbym wyłączyć tą opcję przy położeniu wyłącznika na "zero" aby nie świeciły wcale, można to zrobić Vagiem w serwisie ale podobno też można to wykonać jakąś kombinacją bez potrzeby podłączania kompa. Tak twierdzo mechaniory z serwisu tylko nie wiedzą jak to zrobić może ktoś z kolegów wie, będę wdzięczny za podpowiedź.
Wyłączenie funkcji świateł do jazdy dziennej
– W ciągu maksymalnie 3 sekund po włączeniu zapłonu dostawić włącznik kierunkowskazów
do kierownicy i jednocześnie opuścić go i przytrzymać w dolnym
położeniu przez co najmniej 3 sekundy.
Włączenie funkcji świateł do jazdy dziennej
– W ciągu maksymalnie 3 sekund po włączeniu zapłonu dostawić włącznik kierunkowskazów
do kierownicy i jednocześnie podnieść go i przytrzymać w górnym
Wystarczy poczytać instrukcję obługi :diabelski_usmiech -> str. 43
[ Dodano: Pią 14 Paź, 11 16:57 ] krzysn, byłeś szybszy :szeroki_usmiech
a strona w instrukcji jest 43.
44 to strona dokumentu pdf :P
Włączenie funkcji świateł do jazdy dziennej
do kierownicy i jednocześnie podnieść go i przytrzymać w górnym
Klikamy "pomógł" ;-)
chyba nie będzie klikania pomógł..... bo chodzi o 0II Toura, a on dziennych nie ma. Kolega ma włączony tryg skandynawski - trzeba go poprostu wyłaczyć! Dodam, ze vagiem :diabelski_usmiech
piotrek_os, muszę cię zmartwić, bo O2 Tour ma światła dzienne realizowane przez światła mijania i wyłącza się je tak jak napisaliśmy wyżej. :szeroki_usmiech
OII tour ma swiatła dzienne w formie mijania na 90% mocy i brak podświetlenia deski. można regulowac VAg %. jak wyłączysz to nie będziesz miał wogóle. klikanie manetkami w tym modelu nie działa, koniec kropka. też nie jestem z tego powodu szczęśliwy
mam właśnie toura i u mnie klikanie manetkami działa !! włączam je i wyłączam tak jak podaje instrukcja.
Piszesz, że vagiem można regulować jasność świecenia świateł mijania w trybie dziennym ??? dobrze zrozumiałem ???
Czy da się ustawić vagiem tak aby światła dzienne świeciły tylko z przodu na pół gwizdka i zamiast mijania mogły by być długie lub halogeny ? gdzieś taką informację znalazłem...
Co do braku tyłu-tryb amerykański.
Co do długich jako dzienne-na razie nie da rady, ale w temacie o vcds toczyła się kilk dni temu dyskusja na ten temat i może coś z tego będzie. W tym temacie jest również sposób wyłączenia tylnych świateł pozycyjnych.
Czy da się ustawić vagiem tak aby światła dzienne świeciły tylko z przodu na pół gwizdka i zamiast mijania mogły by być długie lub halogeny ? gdzieś taką informację znalazłem...
a od kiedy długie czy halogeny mogą być światłami dziennymi?
sosna1: a dlaczego nie mogą być ? na 50% jasności ? a dlaczego doświetlanie zakrętów realizują światła przeciwmgielne ? jakby się czepić to też nie jest za bardzo zgodne z przepisami....
sosna1: a dlaczego nie mogą być ? na 50% jasności ? a dlaczego doświetlanie zakrętów realizują światła przeciwmgielne ? jakby się czepić to też nie jest za bardzo zgodne z przepisami....
a dlaczego w nocy nie zapalasz sobie świeczek na lusterkach zewnętrznych?
Sprawdziłem. Mijania w trybie dziennym dają się przyciemnić ustawione na 60%. Ale nie mam czegoś takiego jak tryb amerykański i dzienne tylko z przodu realizowane przez światła mijania . Auto z 2011 roku więc dlaczego u niektórych jest a u mnie brak tej opcji..
Sprawdziłem. Mijania w trybie dziennym dają się przyciemnić ustawione na 60%. Ale nie mam czegoś takiego jak tryb amerykański i dzienne tylko z przodu realizowane przez światła mijania . Auto z 2011 roku więc dlaczego u niektórych jest a u mnie brak tej opcji..
[ Dodano: Wto 01 Maj, 12 13:11 ]
Enriquez, w bajcie 11 mam wartość 84. Dodałem 1 ale to nie zmieniło na tryb amerykański więc powróciłem do wartości oryginalnych. Chyba się nie da nic zrobić
Komentarz